Opinko vai olenko takkia kääntävä tuuliviiri?

Maailmaa muuttuu tavalla ja vauhdilla, jota emme voi padota emmekä estää. Miten tämä vaikuttaa meidän tapaamme ajatella ja hahmottaa maailmaa? Miten tapahtuu oppiminen? Tai siis mitä oppiminen ylipäätänsä tarkoittaa tässä uudessa ajassa?

Olen omaa ajatteluani pyrkinyt viime aikoina tutkimaan. Olen pyrkinyt selvittämään ja ymmärtämään miten ajattelen. Siis muodikkaasti sanottuna mikä on mindsettini ja mitkä ovat ajatteluani vahvasti ohjaavat perusolettamukset. Olen tehnyt monenlaisia löydöksiä. Muutamia löytämiäni ajatuksia mainitakseni; ajatteluni on ollut (ja varmasti on vieläkin) varsin lukkiutunutta. Ajatteluni on perustunut hyvin paljon vanhanaikaiseen ja lineaariseen ongelmienkäsittelyyn, sekä niiden käsitteellistämiseen. Joka on ohjannut ajatteluani. Sillä seurauksella, että olen päätynyt yksinkertaisiin ja toimimattomiin ratkaisuihin, kerta toisensa jälkeen. Jepjep, kivoja löydöksiä.

Tämä on johtanut siihen, että olen kyseenalaistanut monta ajatustani, tapaani toimia ja vuorovaikuttaa. Valmiita ratkaisuja en enää suolla, pyrin testailemaan. Jotkut kokeilut ovat tuottaneet uusia ajatuksia ja vieneet minua tilaan, jossa en ole ennen ollut. Osa ei.

En sinällään häpeä aikaisempia ajatuksiani, vaan en niihin samoissa määrin enää usko. Pyrin niitä yhä tutkimaan, hutkimaan ja kyseenalaistamaan. Nyt mietin miltä mahtaa toimintani näyttää ja juttuni kuulostaa. Voinko selittää epämääräisyyteni oppimisen kautta vai näytänkö peuralta ajovaloissa?

Niin tai näin, niin ei tästä hommasta hauskuutta puutu. Eikä tuskaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s