Missä me ollaan ja oonko minäkin siellä?

Mikäli joku olisi jossakin kaarteessa vihjannut, minun lähtevän kulkemaan ajatuksenpolkua Matti Nykäsen viitoittamana, olisin ehkäpä ollut kovin epäileväinen. En ole enää, täällä minä lasken samoilla laduilla kohti hyppyrin nokkaa kera Nykäsen Matin. Matti osaa esittää varsin oleellisia kysymyksiä, kun aika on otollinen. Ja nyt se mielestäni on.

Työelämän muuttuminen ja murros puhututtaa. Muuttuminen ei ole mikään uusi asia, se on jatkuvan tapahtumisen realiteetti, jonka kanssa on hyvä oppia elämään. Työelämän taitona, yksilön ja yhteisön ominaisuutena, muuttuminen on uusi musta. Muuttuminen ei ole siirtymistä pysähtyneisyyden tilasta toiseen, vaan se on jatkuvaa liikettä, tapahtumista ja sattumia. Sitä on mahdotonta hallita ja ”ylhäältä ohjata”, se ei malta pysähtyä edes kuvattavaksi.

Se ei tarkoita sitä, etteikö pysähtymiset ja yhteiset hahmottamisen hetket olisi tärkeitä. Ja tässä kohtaa Matti Nykänen on tiivistänyt ajattelussaan erinomaisen setin kysymyspatteriston muotoon, jota voi sujuvasti keskustelun ja reflektion pohjana käyttää.

Yksinkertaisuudessaan näin:
1. Yhteinen keskustelu aiheesta missä me olemme?
2. Henkilökohtainen arvio olenko minäkin siellä?
3. Oman arvioin lisäksi kannattaa kysyä muilta osallistujilta; näyttääkö teistä siltä, että minä olen myös siellä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s